top of page

O NÁS

Staritsky&Levitsky

UAAAAAAAAAA_edited.png

Skupina nadšenců vodky strávila roky cestováním a ochutnáváním, než konečně našla základnu v roce 2010 ve Lvově na Ukrajině.

Zde byla založena palírna Staritsky Levitsky.

Důvodem pro usazení na tomto konkrétním místě je to, že je blízko Karpat a s horami přichází neustálý příliv křišťálově čisté vody.

Kromě toho může lihovar využít černozemě Ukrajiny a jedinečných obilí, které produkuje.

 

A v neposlední řadě má Ukrajina více než stoletou historii destilace vodky. 

 

Posláním je oživit historické tradice vytvořením produktu pro milovníky vodky, jako byli ti, kteří založili palírnu. Značka byla pojmenována po ukrajinských kulturních ikonách, panu Staritském, kulturním lídrovi, a panu Levitském, podnikateli, jejichž setkání byla známá vodkou nejvyšší kvality.

IMG_4663.JPG
IMG_1755.jpg

Proč Staritsky&Levitsky ?
 

Vynikající 

Organoleptika

Každý ví, že ukrajinská vodka má příjemnou lehkou chuť, vůni a aroma, čehož je dosaženo díky použití přírodních surovin. K tomuto účelu naše technologie využívají aromatické alkoholy a vlastní výrobu. Pro některé odrůdy naši specialisté vybírají nejlepší horský karpatský med nasbíraný v relikvii Karpat.

Vysoká kvalita

Ingredience

Pro výrobu vodky volíme obilné alkoholy, které mají nejlepší kvalitu, čištění a chuťové vlastnosti.

Také používáme pouze vysoce kvalitní alkoholy, které se nejlépe osvědčily na všech vlastnostech.

Čirost & Čistota

Staritsky Levitsky používá 5-stupňový systém čištění vody založený na vysoce kvalitních filtrech připravujících vodu pomocí křemíku a horského křišťálu.

Stylové balení &

Design štítku

Ukrajinská vodka vypadá dobře jak v moderním designu, tak v klasických formách inherentní vodní etikety. Různorodost tvarů lahví a vysoce kvalitní provedení s křišťálově transparentním sklem a dekorativním designem nejen reprezentují majestátnost produktu, ale jsou také silným marketingovým nástrojem pro prodej.

Cena & Kvalita

Ukrajinská vodka má pověst jedné z nejlepších, což se opakovaně prokázalo na mezinárodních soutěžích a odborných zkouškách. Vodka Staritsky & Levitsky neustále potvrzuje kvalitu a zlepšuje se také v technologických aspektech. A díky dostupnosti a přístupu k přírodním složkám v kombinaci s vysoce kvalitními alkoholy vyráběnými na Ukrajině může továrna Staritsky & Levitsky nabídnout konkurenceschopnou a nízkou cenu pro export produktů.

Vodka Staritsky&Levitsky se vyrábí v našich vlastních výrobních závodech ve městě Lvov (západní Ukrajina)

Staritsky & Levitsky

Ukrajinská pšenice – nejlepší základ pro silné destiláty

Ukrajina se stala sýpkou Evropy již v 19. století. Ukrajinská exportní geografie zahrnuje také jihovýchodní Asii, severní Afriku a Blízký východ. 

 

Mezi všemi obilnými plodinami se stala nejrozšířenější pšenice. Jeho bohatá úroda se tradičně využívá nejen k výrobě chleba, ale také k výrobě silných lihovin.

 

Ve spojení s nejčistší vodou je pšeničný alkohol tím nejlepším základem pro silné lihoviny.

 

Pečlivě vybíráme jednotlivé pšeničné lihoviny, které tvoří pouze 2 % všech ukrajinských lihovin.

 

Naše lihoviny jsou vyráběny z vybrané srpnové sklizně celozrnné ozimé pšenice, která je ideální pro výrobu lihovin.

 

Pro míchání vodky Staritsky&Levitsky se používají vybrané lihoviny destilované v měděných rektifikačních kolonách. Každá šarže lihu je pečlivě vybírána a prochází chromatografickou kontrolou i kontrolou organoleptických vlastností zahrnující chuťový panel továrny.

CleanShot 2022-08-17 at 10.42.47_2x.png

Ingredience Staritsky Levitsky se nacházejí v blízkosti továrny. Vyhnete se tak dlouhé přepravě a zachováte původní vlastnosti všech surovin

Staritsky & Levitsky

Karpatský pohoří, přírodní poklad globálního významu, jako jsou Alpy a Balkán, je známý velkou biologickou rozmanitostí a vysokou úrovní ochrany ekosystémů a přírodních zdrojů. Voda karpatských horských pramenů, rozmanitá svými fyzikálními a chemickými parametry, poskytuje vynikající základ pro vysoce kvalitní, ekologické nápoje.

 

„Živá“ pramenitá voda je do továrny dodávána v nerezových přepravních nádržích ze srdce Karpat s koeficientem mineralizace cca 2 jednotky. Procesy čištění vody zahrnují filtraci přes křemenný písek k oddělení jakýchkoli přírodních jílových částic.

Je důležité si uvědomit, že kvůli předpisům se „živá“ voda používá pouze k výrobě vodky a whisky. Většina silných alkoholických nápojů používá „mrtvou“ destilovanou nebo molekulární čisticí vodu.

Karpatská voda – přírodní zdroj uzavřeného ekosystému střední Evropy

CleanShot 2022-08-17 at 14.25.31_2x.png

Historie výroby každé láhve vodky

Směs pro každou šarži vodky Staritsky&Levitsky připravuje Master Distiller se 40 lety zkušeností (pouze ve výrobě vodky) — Zoya Arkadievna Grishuk. Její práce se týká výhradně výroby vodky a jejím koníčkem je výroba přírodních octů.

 

Zoya Arkadievna je členkou degustační komise státního monopolu „Ukrspirt“ podílí se na vývoji normativní a technické dokumentace o výrobě lihovin.

Jednou z jejích funkcí je stálá kontrola všech výrobních procesů – od výběru komponentů až po lití a balení hotových výrobků.

Staritsky & Levitsky

Naše společnost má vlastní stáčírnu výhradně pro značky Staritsky&Levitsky Vodka.

CleanShot 2022-08-10 at 18.48.09_2x.png

Čtyřnásobná filtrace přes dřevěné uhlí

Výška sloupu je 4,2 m (Ruská legislativa normy je 0,8 m).

 

Filtrovaná směs proudí zdola nahoru pro hladší a měkčí filtraci.

 

Kolony naplněné pouze neregenerovaným „mladým“ březovým uhlím.

Finální filtrace se provádí přes sloupec drahokamu

INJEKČNÍ ŘEDĚNÍ

Pro homogenní míchání lihu se používá metoda vstřikování vody — stříkání lihovin se současným mícháním vody — ředění, po kterém pevnost směsi tvoří 40,35 % alkoholu, z toho 0,35 % se ztrácí v dalším výrobním procesu.

FILTRACE

Po smíchání vznikne voda a duch vytvořit „směs alkoholu a vody“. Aby se tato směs stala vodkou, je podrobena povinné filtraci přes dřevěné uhlí, v důsledku čehož jsou:

• Absorpce – absorpce nečistot – aldehydy, silice, organické kyseliny;

• Desorpce — přenos filtrované směsi odstínů, typické pro slovanský styl vodky.

Všechny produkty Staritsky&Levitsky jsou podrobeny jemné filtraci zdola nahoru.

DOBA KLIDU

Po filtraci vodka odpočívá v nádržích o objemu 10 tisíc litrů po dobu 28-90 dní pro plnou integraci všech komponent. To pomáhá dosáhnout jedinečné rovnováhy organoleptických vlastností.

Přísná kontrola ve všech fázích výroby

Staritsky & Levitsky

Kontrola kvality kapalin

V průběhu výrobního procesu se směsi ochutnávají
v několika fázích:

• ochutnávka lihovin pro sladění další účasti v rodinných směsích Staritsky&Levitsky Vodka;

• degustace směsi lihu a vody před filtrací;

• primární degustace – 1. den „odpočinku“ směsi – k identifikaci vlivu filtrace;

• střední degustace – 7. den „odpočinku“ směsi – k identifikaci změn organoleptických vlastností během „odpočinku“;

• závěrečná degustace — po ukončení minimální doby „odpočinku“ směsi před plněním do lahví.

Kontrola kvality - degustace

Následující den po ukončení procesu stáčení (do originálních lahví) různých šarží se koná srovnávací degustace vzorků produktů, aby se zjistila shoda se zavedenými normami.

Jediná láhev nesmí opustit výrobu před shrnutím výsledku degustace.

Staritsky & Levitsky

Rozlévání

Díky tomu, že společnost vlastní tři nádrže s objemem 10 tisíc litrů. Každý typ vodky se skladuje zde po dobu 28-30 dní.

Rozlévání se provádí na vlastní plnicí lince:

nízko rychlostní stáčecí linka pro šetrné stáčení s funkcí oplachu lahví vodkou před naléváním

• ruční práce při zdobení a etiketování lahví

Rozvíjejte své podnikání se Staritsky&Levitsky

Rádi vám pomůžeme s umístěním produktů Staritsky&Levitsky do vašeho obchodního konceptu!

Začněte nyní prodávat Staritsky&Levitsky a získejte skvělou podporu a dokonalé zisky s našimi produkty a službami.

bottom of page